Om oss

Ett initiativ för Agenda 2030

Alltomsundbyberg är en tankesmedja som syftar till att engagera medborgare och intressenter i en inkluderande urbanisering.

Sedan 2015 har vi dokumenterat och kommunicerat stadsutvecklingsfrågor och driver projekt för att främja en hållbar utveckling i staden. På eget initiativ och på uppdrag samarbetar vi med lokala aktörer och intressenter i medborgardrivna projekt.

Med hjälp av deltagande stadsutveckling kan vi dela med oss av idéer, analysera dem och skapa konstruktivt underlag till planeringen av nya områden.

Informativt, kreativt och digitalt

På vår instagram följer @gatureportern upp händelser och historia i staden.

I vårat löpande arbete utforskar vi ny teknik som vi kan använda i vårt syfte. Våra medarbetare har en bred kunskap och erfarenhet inom IT, design och stora infrastrukturprojekt.

Våra partners delar vårt intresse för stadsutveckling och tillsammans förenar vi utvecklingsprojekt med ny teknik mot framtidens urbana stad. 

Bakgrund

Allt började med en enkel hemsida där vi delade information om stadens historia och kommande utveckling. Mycket finns dokumenterat men i en begränsad form, så vi ville dela med oss av kulturminnen på ett modernt sätt. Intresset för vårt innehåll växte och vi med.

2015

Alltomsundbyberg grundas

2016

Dokumentering av stadsutvecklingsprojekt

2017-2018

Egna projekt för deltagande stadsutveckling

2019

Nylansering med ny profil

2021

Visuell kartläggning av staden